Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

OD BROJNIH NEREŠENIH DRŽAVNIH PROBLEMA BITNIH ZA NACIONALNI INTERES, VLASTI SRBIJE USMERILI MEDIJE NA PARADU SEKSUALNO ISTOSPOLNIH

Kosovske vlasti krije neuspjeh akcije na sjeveru

Saznaje: Srpska dijaspora

PRIŠTINA – Prištinska štampa piše da kosovske vlasti kriju neuspjeli pokušaj zauzimanja administrativnih prelaza na sjeveru Kosova, kao i da, uprkos najavama, neće preduzimati nove akcije na sjeveru.
List “Zeri” navodi da dok Priština najavljuje nove akcije na sjeveru, Beograd ima garancije međunarodne zajednice da se tako nešto neće desiti.
– Ne uzbuđujemo se oko toga što priča Priština. Dobili smo čvrsta obećanja od stranaca da neće biti nikakvih novih akcija na severu od strane Prištine – rekao je navodno listu neimenovani visoki zvaničnik srpske vlade.
U tekstu se podsjeća i na izjavu šefa srpske delegacije za dijalog s Prištinom Borislava Stefanovića da Beograd nije dobio sve što je želio od procesa na sjeveru ali da je od stranaca ipak dobio obećanja da više neće biti nikakvih novih akcija Prištine protiv sjevera.
U kritički intoniranom tekstu list “Koha ditore” navodi da su vladini zvaničnici svoj neuspjeh, odnosno akciju specijalnih snaga na sjeveru Kosova, ocijenili kao uspješnu i uporno su krili informacije na tu temu. Iz policije četiri dana nije bilo odgovora na pitanja novinara, a oni koji su insistirali da saznaju detalje upućivani su na ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija.

Datum objave: 17.08.2011