Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ПЈЕСНИЧКИ КОНКУРС

СРПСКИ КЊИЖЕВНИ КЛУБ ”ВИХОР” ДЕРВЕНТА,

поводом 21. Међународних илинданских пјесничких сусрета

”ПРЉАЧА 2022 .” расписује наградни

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ ПОСВЕЋЕНЕ ЉЕПОТАМА ВОДА

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на Конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода,

2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или

3. Пјесма на тему “Укрински цвијет”.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре!, мора бити у року трајања Конкурса достављен и путем е-маил адресе [email protected].

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница), у  фонту Times New Roman 12, и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК ”Вихор” Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК ”Вихор” који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији ”Пјесма посвећена љепотама вода”.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој следећој пјесми са ранг листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на Конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог Конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и исти никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 05. и 06. августа 2022. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2022. године, на адресу:

Српски књижевни клуб ”Вихор” Дервента,

н/р предсједника Симић Ненад,

ул. Краља Петра 1 број 20, 74400 Дервента, РС-БиХ

/са назнаком: за конкурс – ”Вихор”, са обавезним означењем категорије за коју се пјесма доставља/

Предсједништво

СрКК “Вихор” Дервента