Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ZLATNO PERO

Posebno obavještenje o Međunarodnom knjževnom konkursu „Zlatno pero“ Ljubljana 2020.godine. Stručni žiri u sastavu: prof. Snježana Miljković, Biljana Marić i ja, mr Rajka
Golić, kao predsjednik istog, sastao se treći put, 02.07.2020. godine, te od 108 važećih (uz 9 nevažećih) izabranih pjesme koje su ušle u najuži krug takmičenja. Prijave su pristigle iz 9
država: Slovenije, Srbije, Republike Srpske-BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Njemačke, Francuske i Austrije. Žiri je iz užeg kruga izdvojio sljedeće pjesme za glavne nagrade:

  1. pjesmu„Varka“ Silvane Aleksić (šifra „Kneginja“);
  2. pjesmu „Ljubi pesnika“ Zorana Grumića (šifra „STEFAN 2016“)
  3. 3 pjesmu „Kad stignu pozorišta“ Aleksandra Marilović (šifra „Gruščenka“).

Za dodatne nagrade žiri je izdvojio: Savka Pećića (šifra „Proljeće“) za pjesmu“Ako se sjetiš“, Zorana Jovanovića (šifra „Čuvar časti“) za pjesmu „U snu“ i Jelenu Trajković (šifra „Biti poseban“) za pjesmu „Ako me sretne“. Žiriju nije bilo lako da odabere baš ove pjesme iz mase drugih, jer je bilo dosta kvalitetnih radova i odlučivale su nijanse.

Vrijedne nagrade biće dodijeljene u Brodu na SVEČANOJ AKADEMIJI koja će se održati u subotu 25. jula 2020 god. Akademija će biti prezentacija umjetničkih dostignuća i svih nagrada. Iskrene čestitke. Naravno, potrebno je pratiti svežije informacije kriznog štaba, ako bi tadašnja situacija navedene prezentacije dozvaljala.

Srećno, živjeli. Organizatori SSDS I USKS.

mr Rajka Golić