Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

JE LI SLOVENAČKA POLICIJA OBJAVILA RAT SRPSKOM PRAVOSLAVLJU U SLOVENIJI?

Dana 6.1.2019 (nedelja) u 14:00 sati  slovenačka policija je u srpskoj crkvi svetoga Ćirila i Metodija sa svojim aktivnostima zastrašivala pravoslavne vernike, i to baš na Badnji dan. Srbi nisu ludi, činjenično su u Sloveniji (218.000) najveća nepriznata i najtolerantnija kulturna nacija. Policijska izmišljanja isključivo za Srbe u Sloveniji nisu prva. Prazne fraze, povezivanjima sa Egiptom, pripremama atentata Srba na britansku kraljicu i mnogo drugoga.

Kada je bio njihov Božić, tada se nisu usuđivali dolaziti u katoličke crkve i ometati svoje vernike i sveštenike. Policija je počela svoje štetne aktivnosti, kako bi sveštenicima i vernicima onemogućila normalan ulazak i molitve. To je između ostaloga od njih bilo i veoma nestručno, mogli su se oni postaviti pravo vremeno malo dalje od crkve i kontrolisati ako je neko i bio možda sumljiv.

Činjenično, ovo što su napravili, sumljiva im je pravoslavna crkva, vernici i sveštenici. Ako se to nastavi, ostaje nam da sa dobro organizovanim protestima istovremeno u više gradova Slovenije, njihovu policiju bar zaposlimo. Još uvek očekujemo donaciju 100.000 žutih, onih modernijih EU prsluka, kao što ih upotrebljavaju u Francuskoj, pa i mi smo u EU.

Slovenačkoj policiji i onako malo ko veruje. Verujemo, da bi se pre kakav među njihovim redovima našao prilikom takvih ili sličnih pretresa, da pokuša negde u ćošak baciti drogu, te da okrive Srbe. Naravno, za moguće nemire odgovaraće upravo slovenačka policija i vlada.

Vodstvo stranke  se pritužilo na pojedine slovenačke državne institucije i obavestiti srpsku i bosansku ambasadu u Ljubljani, vodstvo obe matice, kao i brojne slovenačke i srpske medije.

Mir Božji – Hristos se rodi. Srećna Vam Nova 2019 godina, želimo Vam dobro zdravlje, uspešnost i lično zadovoljstvo.

Slovenačkoj vladi i policiji želimo, da nam radije ne šalju nikakve čestitke za Božić, ali isto tako njihova policija nam nije potrebna. Sve se to planirano radi, najpre nam je uništena kultura, te njezina osnova  srpski jezik, a da bi se jezik učio potrebne su knjige. Tako, za jedinu srpsku registrovanu biblioteku Vuk Karadžić u Ljubljani nije ni opština, a ni slovenačka država prispevala niti jedan evro za svih ovih 10 godina, već žalosno je to, žele da je poruše.

Da, sada treba i pravoslavnu veru onemogućiti. Pitamo se – šta nama Srbima u Sloveniji još ostaje? Jedino da radimo, plaćamo državi poreze i druge dadžbine, a zauzvrat da se hranimo policijskom represijom. Vodstvo Socijalne stranke Srba Slovenije i Savez srpske dijaspore Slovenije sa presednikom Sašom Gajićem.