Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

JESU LI I MARSOVCI STIGLI U LAKTAŠE – Republika srpska BiH?

Našem portalu se javio Milan Vukašinović sa molbom da objavimo njegov susret sa zvijeri koja ne liči ni na čovjeka ni na majmuna.
Ispovijest prenosimo u cijelosti.
Imam 32 godine i ugledna sam osoba u Laktašima. Sinoć sam se vraćao iz svoje firme kući, te sam odlučio da ne idem autom nego da prošetam. Kuća mi je na drugom kraju grada.
Bilo je oko pola 12 tako da su ulice bilo gotov puste, a rijetko koji prolaznik se mogao vidjeti. Jedino je bučno bilo ispred 2 ugostiteljska objekta.
Kada sam prošao skoro cijeli grad i došao nekih 300 metara od moje kuće čuo sam užasan krik pored jednog parkiranog kombija. Polako sam prešao na drugu stranu ulice i krenuo da prođem nasuprot kombija. Tada sam ga ugledao i noge su mi se odsjekle. Nije ličio ni na čovjeka ni na majmuna, čas je bio na 2 noge čas na i nogama i rukama. Imao je veliku dlaku po cijelom tijelu i jeo je leš nekakve mačke.
Bio je mnogo viši od mene blizu 2 i pol metra. Zastao sam da me ne bi vidio, a onda sam polako krenuo nazad do susjedne ulice. Vidio sam još jednom kada je izletio na sredinu ulice te preko ograde koja je možda metar i pol visoka preskočio u jednom naletu zatim se uputio prema obližnjoj šumi.
Punih 20 minuta nisam mogao doći sebi, a kada sam konačno došao i stigao do kuće ispričao sam komšiji i ukućanima. Ostali su zaprepašteni, a komšija mi je rekao da je i on prošlu noć čuo kao da nešto zavija sa obližnjeg brda ali toliko prodorno kao da nekoga kolju.
Planiram sebi kupiti blindirano vozilo i možda se čak i odseliti iz Laktaša, jer se plašim za svoju porodicu. Ovakvo nešto nikada prije nisam doživio niti sam uopšte mislio da postoji.
Ovo je bila istinita ispovijest našeg čitaoca koji je želio da je podijeli sa ostatkom države. Preporučujemo oprez građanima Laktaša.