Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

POZIV DECI, OMLADINI I STARIJIMA! ŽELITE SE VESELITI, PUTOVATI I IGRATI?

Savez srpske dijaspore Slovenije i USKS poziva sve one koji se žele družiti, veseliti i putovati da se prijave za jedan sektor ili više njih od navedenih.

01. Sektor folklorista   (slavni)   »STEVAN SINĐELIĆ«
02. Recitatorsko književni sektor
03. Izvorni pevački i muzički sektor
04. Dramski sektor
05. Sportski sektor
06. Sektor besplatne pravne pomoći
07. Medijski sektor (dopisnika ili urednika)
08. Izletnički sektor
09. Opšti sektor mladih simpatizera

 

Poštovani, svoje prijavnice zainteresovani mogu popuniti na sedištu Saveza srpske dijaspore Slovenije u Društvenom domu Ljubljana – Bežigrad, Linhartova cesta 13, upravo tu će se i izvoditi obučavanja. Prijavnice se mogu dobiti i kot receptora navedenog objekta. Ujedno Vas obaveštavamo, da je sa radom u ovim prostorima počela i srpska biblioteka »VUK KARADŽIĆ« Ljubljana. Smatramo, da je velika stvar usmeriti decu da uče i čuvaju naše srpske tradicije i običaje, a uz to da nisu prepušteni ulici. Iz ovih raspisanih sektora delatnosti, biće za kandidate posebno zanimljivo učenje srpskih igara i pesama, a uz to i škola svirke sa harmonikom. Već iduće godine, folklor slavnog Sinđelića treba nastupati na Balkanu i pojedinim evropskim državama. Već tradicionalno organizujemo i velike međunarodne kulturne prezentacije Vidovdansko-Petrovdanske sabore u Srpskoj, a u Sloveniji Vesele dane srpske dijaspore Slovenije i takmičenja folklornih i pevačkih grupa Balkana.

Sve potrebne informacije možete dobiti na sedežu Ljubljana 1001, p.p. 2595. Linhartova 13., kao i putem ‘ 059/931-023. Fax.: (0) 1 5055-877, gsm.: 031/883-675 i 041/369-457  E-pošta: [email protected] ali [email protected]
Elektropnski medij »SRPSKA DIJASPORA« i »OTADŽBINA«
www.srpska-dijaspora.org  ali www.srpski-knjizevnici.org

DOKAŽIMO ZAJEDNO, DA VOLIMO SVOJU KULTURU I DA ONA NIJE PREPUŠTENA ZABORAVU!