Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ARHIV O STVARANJU KORONA VIRUSA U SAD

KINEZI ZAPREPASTILI SVET: PRONAŠLI U ARHIVI AMERIČKOG NAUČNOG ČASOPISA DA JE KORONAVIRUS STVOREN 2015-te U SAD

Zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđian izjavio je da su virus COVID-19 u Vuhan doneli pripadnici oružanih snaga SAD.

Zahtevao je da Vašington odmah dostavi Pekingu sve informacije o koronavirusu.

Dokaz da virus ima veze sa Amerikom, Kinezi su pronašli u arhivi američkog naučnog časopisa Nature Medicine za 2015. godinu, u kojem su naučnici raspravljali o tome kako stvoriti ovaj virus i kako on utiče na ljude.

U članku se kaže da su američki naučnici na različitim životinjama veštački stvorili hibridnu verziju koronavirusa. Istraživači su se fokusirali na virus SHC014, koji se nalazi kod slepih miševa u Kini. Zatim je stvoren himerni virus, koji je prilagođen za rast u miševima i simulirao je ljudsku bolest. „Himera je izazvala bolest kod miševa, ali ih nije ubila.“

Virolozi se pitaju da li informacije dobijene eksperimentom opravdavaju potencijalni rizik?

Sajmon Vejn-Hobson iz Pasterovog Instituta u Parizu napominje da su istraživači stvorili novi virus koji „izuzetno dobro raste“ u ljudskim ćelijama.

„Ako virus izbije, niko ne može predvideti njegovu putanju“, kaže on.

„Jedini rezultat ovog rada je stvaranje novog neprirodnog rizika u laboratoriji“, napisao je Ričard Ebrajt, specijalista za molekularnu biologiju i biološku bezbednost na Univerzitetu u Nju Džersiju.

„Rezultati studije ovaj virus pretvaraju iz potencijalnog uzročnika u jasnu i postojeću opasnost“, ukazao je Piter Dašak, koautor članka iz 2013. godine koji je citirao časopis.

U zaključku, autori članka navode: virus je već prevladao kritične barijere, poput sposobnosti hvatanja ljudskih receptora i efikasne infekcije ćelija ljudskog respiratornog trakta.

U istom članku objavljenom pre 5 godina izričito stoji da su u Sjedinjenim Državama sprovedene studije za modifikaciju koronavirusa šišmiša, koji se može preneti na ljude i izazvati akutni respiratorni sindrom.

Ovo je jedan od dokaza da su Amerikanci pokrenuli globalnu epidemiju.

Kina je stoga u pravu: COVID-19 virus je donet u Vuhan. Pustili su tog duha iz boce da bi pobedili Kinu u trgovinskom ratu, a sada ne znaju kako da ga vrate u bocu. Opseg problema katastrofalno je premašio proračune.

Jenki nisu ostali pošteđeni – i SAD su zahvaćene epidemijom.

Istorija zna mnogo primera kada je neprijatelj poražen sopstvenim oružjem. Ima i ona narodna – Ko drugome rupu kopa, sam u nju pada..