Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NAJEPŠA OD NAJLEPŠIH “MISS FOLKLORA BALKANA I EU” Ljubljana 2017

Sedmi godišnji međunarodni natječaj za MISS folklora Balkana i EU Ljubljana 2017

Izveštaj žirija  za izbor  »MISS folklora Balkana i EU« Ljubljana 2017 – organizatora Saveza srpske dijaspore Slovenije i Udruženja srpskih književnika Slovenije

Dana 07. juna 2017 godine u Ljubljani održan je sastanak žirija za izbor  »MISS folklora Balkana i EU« Ljubljana 2017, organizatora Saveza srpske dijaspore Slovenije i Udruženja srpskih književnika Slovenije. Cenjeni, za vreme konkursne objave za MISS pristiglo je 47 prijava, od tog broja pristigle su i 3 nepotpune. Navedene prijave pristizale su iz 8 država i to: Srbije, Srpske – BiH, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Francuske, Italije i Španije. Stručni žiri imao je zahtevan posao, sve su devojke bile lepe, mada je prvo za uži izbor uvrstio 10 prelepih devojaka, a kasnije uvrstio u najlepše od najlepših  (3)  lepotice Vanju Todorović, Jelenu Janjić i Andreju Toprek.  Žiri će na velikoj prezentaciji pročitati i njihov redosled. Zahvaljujemo svima kandidatkinjama, a  izboru najlepših od najlepših iskreno čestitamo i želimo puno sreće. Ujedno se zahvaljujemo i svim osobama koji su putem fs lajkovali. Organizatori SSDS i USKS.

Andreja Toprek
Andreja Toprek
Jelena Janjić
Jelena Janjić
Vanja Todorović
Vanja Todorović

Najlepše od najlepših

  1. za postignuto prvo takmičarsko mestoMISS Balkana i EU sleduje priznanje, sa zlatnom medaljom SSDS, zahvalnicom  uz takmičarsku  lentu i ukrasnu krunicu.
  2. za postignuto drugo takmičarsko mestoMISS Balkana i EU sleduje priznanje sa  srbrnom medaljom SSDS i zahvalnicom  uz takmičarsku  lentu.
  3. za postignuto treće takmičarsko mesto takmičarsko mestoMISS Balkana i EU sleduje priznanje sa bronzanom medaljom SSDS i zahvalnicom  uz takmičarsku  lentu.

Napomena – navedene nagrade i priznanja biće uručena u velikoj dvorani zgrade Linhartova cesta broj 13 u Ljubljani u naselju Bežigrad ili na nekoj od kulturnih prezentacijskih segmenata na velikoj godišnjoj  kulturno umetničku prezentaciju »8. VESELI DANI SRPSKE DIJASPORE SLOVENIJE« 26.08.2017 godine uz kulturni program koji počinje u 19:00 sati. Mada kulturni defile već kreće u 13:00 sati ispred zgrade Linhartova cesta 13, Ljubljana Bežigrad.  Nakon kojeg čeka ručak (roštilj) sve učesnike  u dvorištu pravoslavne crkve svetog Ćirila i Metoda u Ljubljani.

Molimo sve navedene pesnike, da potvrde svoj cenjeni dolazak, kako bi im organizovali ručak i doručak, kao i prenoćište u hotelu, neka to potvrde naj kasnije do 15. jula 2017 putem (00386-41369457) e-adrese: [email protected].

Za sve tri nagrađene lepotice  »MISS folklora Balkana i EU« Ljubljana 2017 hotelski smeštaj (jedno noćenje) i putne troškove (autobuska ili vozna povratna karta) snosiće organizator.

Iskrene čestitke svim učesnicima, a dodatno najlepšima od najlepših!

Organizatori SSDS i USKS.