Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Uspešno održana godišnja skupština Saveza srpske dijaspore Slovenije – Ljubljana 18.03.2017

Uspešno je održana (18.03.2017) godišnja skupština Saveza srpske dijaspore Slovenije, predsednika i delegata srpskih društava u njegovom sastavu. Skupštinu je je pozdravivši prisutne otvorio predsednik Saša Gajić.

Skupština je jednoglasno usvojila i plan rada za 2017 godinu. Između ostalog potvrđen je zaključak, da se ne-prizna Nacionalni savet Srba Slovenije. Kroz predhodna činjenice događanja opravdano se smatra, da navedeni savet ruši jedinstvu Srba u Sloveniji, te kao takav šteti srpskoj naciji. Dakle, uz sve činjenice, njegovo vodstvo uklučeno je i u vladajuće državne institucije Slovenije te kao takvo između ostaloga ima cilj da sakuplja izborne glasove Srba za vladajuću stranku dr. Mira Cerara.

Da, stranka koja svaki predlog srpskih subjekata hipotetično saseca u korenu. Veliku štetu za srpski SSDS i njegova društva napravila je postojeća slovenačka vlada kod podele 1.200.000,00 evra evropskih novčanih sredstava namenjenih upravo za ranljive kulturne zajednice u Sloveniji, koje su većinom podelili za svoje političke subjekte, pa čak i za svoje pojedine Zavode za tekstilnu industriju u Sloveniji, koja uopće nema ništa sa kulturom. Sve se to događa planirano uz kršenje zagarantovanih ljudskih prava te velikom diskriminacijom isključivo do Srba u Sloveniji. Da, cenjeni naši, nije čudno da su Srbi izvodili protestni marš nezadovoljstva pred pojedinim slovenačkim ministarstvima, sudovima itd. Srbi u Sloveniji i dalje uz svoju stranku SSSS i subjekte zahtevaju priznanje svoje najveće još nepriznate 200.000 zajednice.

Dok su pojedinci uz ambasadora Srbije u Ljubljani Aleksandra Radovanovića formirali neki Nacionalni savet Srba Slovenije, zabijajući hipotetično srpskoj naciji u Sloveniji nož u leđa. Poznato nam je i zaleđe tih istih »SRBA«. Unatoč njima, njihovom savetu, neka ti pojedinci uživaju, parazitirajući maticu za svoj sopstveni cilj, bolje reći džep. Dakle, mi i dalje zahtevamo ono što već 25 godina uživa slovenačka priznata etnička zajednica u Srbiji, Srpskoj – BiH, dok naši vlastodržci iz tih zemalja spavaju ili se ponekad sastaju te nasmeškani slikaju jedni sa drugima uz ponavljajuću izjavu za javnost – »U SLOVENIJI NEMA NEREŠENIH PROBLEMA IZMEĐU DRŽAVA«.

Na živce nam idu i srpski ambasadori koji svoj posao ne obavljaju dosledno, pa i oni nas uvek pitaju – Koliko to Srba ima u Sloveniji? Mi Srbi planiramo i ove godine istovremeno održati masovne proteste nezadovoljstva u većim slovenačkim gradovima, što je i podržano na samoj skupštini.

Vodstvo SSDS i stranke SSSS