Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SAVEZ SRPSKE DIJASPORE SLOVENIJE UZ KULTURNE PREZENTACIJE POTVRĐUJE USPEŠNOST NA PRAVNOJ I HUMANITARNOJ DELATNOSTI

 

Poštovani, dana 07.05.2012. god. posetili smo Slovensku manjinu u Banja Luci i dostavili im 172 knjige na slovenskom jeziku, mladima za učenje istog. Obavili smo i razgovor sa njihovim predstavnicima. Nije nam jasno, odakle nam se pridružio i g. Krstan Šućur u njihovim prostorima, upravo u isto vreme, no nije to za nas bilo ni bitno. Razgovor koji je trajao sve do 13 časova u prijatnoj atmosferi.

Nakon toga, posetili smo i dom nezbrinute dece “Rada Vranješević” Banja Luka, (jedinu postojeću takvu ustanovu u Srpskoj) te deci uručili čokolade i dva nova kompleta boljih računara. Verujte, deca ovih Vaskršnjih praznika nisu skrivala osmehe i zadovoljstvo na svojim nežnim licima. Obavili smo razgovor i sa njihovim stručnim vođstvom, te saznavši dosta značajnih informacija, koje će nam poslužiti i za druge segmente pomoći.

Dakle, sve je bilo dobro organizovano i medijski propraćeno, predstavnik televizije Republike Srpske i dodatno radija od g. Borislava Švrake, predstavnik BN televizije i časopisa Blic g. Milan Pilipović, naravno u ime naše dijaspore, srdačno im se zahvaljujemo. Značajne su u tom medijskom praćenju i posebne radijske emisije o srpskoj dijaspori, koje je imao predsednik Saveza srpske dijaspore g. Saša Gajić, a koji nije skrivao parazitska dobivanja visokih novčanih sredstava usmerena pojedincima i drugim pojedinim subjektima u Sloveniji iz Srpske i Srbije.