Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Iz Srbije

Поштовани,

Већина грађана није информисана да је 4.јула 2013.године конституисана Скупштина АП Косова и Метохије (САП КиМ). Конституисана је вољом народа, који се пре тачно две године, скоро једногласно изјаснио да остане у оквиру Републике Србије, и да не прихвати наметање закона било које друге творевине.

Из текста  Сретењске декларације (у прилогу) јасно је да смо још једном једногласно одбацили тзв. бриселски споразум, који су актуелне власти у Србији закључиле са представницма албанских сепаратиста на Косову и Метохији. Одбацили смо га као неуставан и антидржавни акт. Устајући у одбрану Устава, позивамо све грађане Србије да у знак сећања на дизање Првог српског устанка не изневере двовековне плодове херојске борбе започете на Сретење 1804. године.

Имплементација бриселског споразума стигла је дотле да се ми на Косову и Метохији не можемо више изјашњавати као Срби. Мимо наше воље постали смо Косовари, што се нашим претцима није догодило ни након вишевековног ропства.

Обраћамо вам се са молбом да са текстом Сретењске декларације упознате чланство. Будући да је медијска блокада потпуна били бисмо вам захвални да је објавите на вашим сајтовима како би била доступна што већем броју заинтересованих грађана.

Захваљујемо!

Секретар САП КиМ
Љиљана Љумовић,ср