Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

»Za sitnicu osmeh na licu«

Centar za socijalni rad Gradiška podelio je paketiće za 305 mališana, iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, Saveza gluvih i nagluvih, decu iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica i decu romske populacije.
Direktor Centra za socialni rad Gradiška Suzana Šormaz, navela je da već godinama Centar, uz pokroviteljstvo kabineta načelnika opštine Gradiška, pokušava da novogodišnim paketićima i zabavnim programom, obraduje decu iz socialno osetljivih kategorija i omogući im da osete draž novogodišnjih praznika.
Načelnik Odjeljenja za društvene delatnosti Opštine Gradiška Dane Malešević, istakao je da lokalna zajednica svake godine izdvaja sredstva za nabavku paketića za decu koja nisu u prilici da osete praznično raspoloženje.
Novogodišnje poklone za gradiške mališane kupili su i aktivisti Saveza srpske dijaspore Slovenije.  Predsednik ovog Saveza, Saša Gajić, rekao je da Savez srpske dijaspore u Sloveniji organizuje brojne humanitarne aktivnosti. Jedna od njih je i akcija „Za sitnicu osmjeh na licu“, prilikom koje su kupljene različite igračke i slatkiši za socijalno ugroženu decu iz Gradiške i Prnjavora.
U okviru bogatog kulturno umetničkog programa, koji je priređen za mnogobrojne mališane, učestvovali su učenici Muzičke škole „Branko Smiljanić, članovi literarno-scenske sekcije gradiške Gimnazije, plasne grupe „Zvjezdice“ i Kulturno-umjetničkih društava „Mladost“ Kočićevo i „13 Skojevki“ Grbavci, a kao posebna gostiteljica učestvovala je i Sara Gajić (inače najmlađa simpatizerka USKS) sa recitacijom pesme Rodni zavičaj, autora g. Saše Gajića. Pesma govori upravo o divnoj Gradišci i Srpskoj, kako to osećaju i  vide  naši Srbi iz dijaspore.

U Gradišci, dana 25.12.2013  –  dopisnik: Radovan B. Milić