Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

DA LI ZAPAD ŽELI SRBE VIDETI KAO NOVE TERORISTE?

ROGOZIN: NATO i EU konzistentno rasparčavaju korpus srpskog naroda
17.09.2011. Pišu „Fakti“

STALNI RUSKI PREDSTAVNIK PRI NATO OTVORIO PITANJE – ZAŠTO ZAPAD OVOLIKO MRZI SRBE?

Dmitrij Rogozin

• Potpuno je jasno da se i NATO i EU konzistentno kreću putem prekrajanja granica u Evropi i rasparčavanja korpusa srpskog naroda
• NATO i EU pokušavaju da nametnu apsolutnu političku i ekonomsku blokadu i izolaciju Srbima na Kosovu i da ih time nateraju da prihvate državnost koju Srbima nameće jedan teroristički režim za koji su ilegalno glasale zemlje članice NATO pakta i EU
• Rusija će uplitanje NATO pakta u gušenje mogućeg otpora Srba smatrati za grubo kršenje mandata koji je NATO sam sebi dodelio na Kosovu i okarakterisaćemo ga kao potez koji je uperen protiv srpskog naroda u celini.
RUSIJA je zabrinuta zbog namere prištinskih vlasti da silom uspostave kontrolu nad granicom sa ostalim delom Srbije, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri NATO paktu, Dmitrij Rogozin, prenosi Interfaks.
„Situacija na Kosovu se može naglo pogoršati zbog činjenice da su rukovodstvo ove samoproglašene teritorije, a naročito premijer Hašim Tači koji je poznat po svojoj kriminalnoj prošlosti, objavili nameru Prištine da 16. septembra uspostave kontrolu nad administrativnom linijom između Kosova i glavnog dela Srbije. To će biti izvedeno uvođenjem carinskih i pograničnih kontrola od strane albanskog osoblja na graničnim prelazime Jarinje i Brnjak,“ izjavio je Rogozin u intervjuu za Interfaks.
„Za svoje čvrste poteze, Priština se poziva na punu podršku NATO snaga na Kosovu (Kfor) i misije vladavine prava Evropske unije u (Euleks). Prema tvrdnjama Prištine, Kfor i Euleks su spremni da Albancima pruže sve vidove pomoći. Prirodno, rukovodstvo srpskih opština na ovoj teritoriji se veoma plaši mogućeg krvoprolića. Sa ovim u vezi, Rusija gaji velike sumnje po pitanju da će neutralni status mandata NATO i EU misije u ovakvoj situaciji biti održan,“ rekao je Rogozin.
„Potpuno je jasno da se i NATO i EU konzistentno kreću putem prekrajanja granica u Evropi i rasparčavanja korpusa srpskog naroda. Oni pokušavaju da nametnu apsolutnu političku i ekonomsku blokadu i izolaciju Srbima na Kosovu i da ih time nateraju da prihvate državnost koju Srbima nameće jedan teroristički režim za koji su ilegalno glasale zemlje članice NATO pakta i EU,“ izjavio je on.
„Sa ovim u vezi, mi ćemo smatrati uplitanje NATO pakta u gušenje mogućeg otpora Srba na strani kosovske policije kao grubo kršenje mandata koji je NATO sam sebi dodelio na Kosovu i okarakterisaćemo ga kao potez koji je uperen protiv srpskog naroda u celini,“ dodao je Rogozin.
Nešto kasnije istoga dana, veb sajt moskovskog radija „Eho Moskve“ je citirao Rogozina koji je izjavio sledeće: „Kod nas se postavilo pitanje: zašto Zapad toliko mrzi Srbe?… Opšte uzevši, promena mape Balkana kako bi se ugodilo interesima NATO pakta miriše na činjenicu da NATO, nakon situacije u Libiji, jasno usvaja platformu globalnog žandarma koji koristi palicu da bi gonio sve živo i nametnuo im zapadnjačku viziju“.
Rogozin je takođe opisao situaciju u Srbiji kao „najkomplikovaniju i najopasniju“ od kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.