Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

IZ MATICE SRBIJE – IZ MATICE SRBIJE

 

Piše: Marko Lopušina

U celom siromašnom svetu bune, samo kod nas tišina. Umrtvljeni smo od snježnog januara. Štrajkuju nastavnici i čuvari po zatvorima, ali se to ne vidi. Toma Nikolić sprema miting za februar, a već unapred plaši narod da će biti policijske torture. Nema od toga ništa jer je stranka SNS samo privezak Tadićevog DS. Čuda se ipak dešavaju, Šešelj za 8. mart dolazi kući iz zatvora, da se ljubi sa ženom, a ministar zdravlja Tomica M. dao je ostavku, da ga ne bi ostavili bez posla, zbog rekonstrukcije Vlade Srbije. I zbog groznog stanja u zdravstvu.

Srbi su u proseku sve deblji i sve smrtniji. Umiremo od srca i kancera. Uzrok su loša ishrana, piće, duvan, stres tj. sekiracija. Nema više od čega da se živi bez motike, sve smo zalihe pojeli.

Zbog bede lopovi su počeli da kradu sve što im dodje do ruke. Svi spomenici od bronze i bakra su završili na otpadu. Nestane i 1.300 saobraćajnih znakova sa drumova. I oni idu na otpad. Jedan Cigan je u Boru pao sa krova i poginuo, dok je krao bakarne oluke. Vozi Ciga na vozačkom ispitu i mrtav ‘ladan prođe pored znaka STOP. “Stani , polako! Kakav je to znak?”, pita ga instruktor. Ciga: “Aluminijski, što? Da se vratimo po njega?”

Čekam početak teniskog finala u Australiji – Novak protiv Mareja. Federera je toliko isprasio da je ovaj isao dva puta tokom meča u klozet i plakao baba seri na ramenu što gubi. Kada bio svih 11,5 miliona Srba bili kao Novak Djoković, ja bih im donosio loptice za tenis i lepo živeo….

Srećno!