Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

OVADENA SODNIKA OKROŽNEGA IN VIŠJEGA SODIŠČA RS V LJUBLJANI

 

KAKŠNA BO KONČNA MOČ SODNE TEHTNICE?

Spoštovani bralci, pisali smo že, da je 30.11. 2010 član enega od društev Zveze srbske diaspore Slovenije zoper dveh sodnikov , ki so presojala v pravdnem  postopku vložil prijavo in kazenske ovadbe. Navedeni član v svojemu primeru meni, da sta sodnika delala nezakonito in pri tem kršila veljavno zakonodajo RS.  Zaradi postopka, ki je v toku sodnike in člana (ovaditelja) za enkrat ne bomo imenovali. Kazenska ovadba zoper sodnika Okrožnega in Višjega sodišča v Ljubljani vročena Vrhovnemu državnemu tožilstvu RS. Dne: 06.12.2010 je Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije  po navedeni ovadbi zoper navedena sodnika, podalo krajevno pristojnosti in zadevo prepustilo Okrožnemu državnemu tožilstvu RS v Ljubljani.
Osnova suma ovadenih dveh sodnikov je v dopisu naznačeno kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 261. členu KZ. Torej, očitno bo med drugim v postopku in dokazovanje pravne države.
O navedenemu pravnemu postopku obljubljamo, da  bomo redno poročali. Tako je za postopkovno delovanje pravne tehtnica  potrebno počakati. Srećno!

Piše: Persa Derjanović