Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

VAŽNO OBAVEŠTENJE – MATICA POZIVA MLADE SRBE

LETNJA ŠKOLA SRPSKOG JEZIKA

Poštovani,

obaveštavamo vas da Radionica za srpski jezik i kulturu iz Valjeva organizuje u ovom gradu 9. letnju školu srpskog jezika i kulture u terminu od 17. jula do 27.avgusta 2010.godine. Program u trajanju od 3 ili 6 nedelja kreirali su i izvode mladi i talentovani lingvisti sa Filološkog fakulteta u Beogradu. Učesnici letnje škole imaće prilike da upoznaju Srbiju kroz nekoliko ekskurzija, kao i da posete Guču i Exit. Sve dodatne informacije možete dobiti na Internet stranici www.srpskijezik.edu.rs

 

Dodatna informacija, srpska elektronska revija »OTADŽBINA« koju priprema Udruženje srpskih književnika Slovenije je na svojoj Internet stranici www.srpski-knjizevnici.org u rubrici – upoznajte SRPSKI pomaže mladima učenju Srpskog jezika. Učenje će biti omogućeno i kroz samu poeziju.

 

 

ZNAČAJNA INFORMACIJA IZ MATICE SRBIJE ZA NAŠE MLADE SRBE

P o š t o v a n i !

Veliko mi je zadovoljstvo, da mogu da Vam se obratim i prenesem jednu vest koja bi, verujemo ,bila interesantna za Vas, a tiče se srpske dijaspore. Adresu smo dobili iz Ministarstva za dijasporu sa kojim inače sprovodimo ovu akciju.

U pitanju je Letnja škola srpskog jezika i kulture za decu iz dijaspore “OVO JE TVOJE” sa obilascima manastira Transromanike i sportskim aktivnostima na KOPAONIKU u Srbiji.

Sve je u organizaciji Agencije za edukaciju i posredovanje iz oblasti sporta i obrazovanja “Sportkop” i uz podršku Ministarstva za dijasporu, Srpske Pravoslavne Crkve, Instituta za strane jezike-Beograd, Nacionalnog parka Kopaonik.

Ukratko, program je namenjen deci od 7-17 godina i obuhvata:

10-dnevni aranžman Hotel Putnik Kopaonik
24 časa srpskog jezika po uzrastu i po znanju
Tri celodnevna obilaska manastira Transromanike koji su pod zaštitom UNESCO-a sa časovima istorije i kulture ( Đurđevi stupovi, Petrova Crkva, Sopoćani, Stari Ras, Gradac, Studenica, Žiča).

Sportske aktivnosti po izboru – košarka, odbojka, tenis..

Ovog leta planirane su 3 smene i to od 13.07. do 09.08. 2010.godine.

Sve dodatne  informacije na možete dobiti na sajtu   www.sportkop.rs

Naša želja je da objavite ovu vest u Vašem sredstvu informisanja, a sa ciljem da što više dece dođe i “doživi” ovu akciju. Takođe Vas pozivamo da nas posetite i Vi, naravno prilikom posete Srbiji.

Srdačan pozdrav!

Zdravko Pantović direktor  +38169 16 12 800

 

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – МАТИЦА ПОЗИВА МЛАДЕ СРБЕ
ЛЕТЊА ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Поштовани,

обавештавамо вас да Радионица за српски језик и културу из Ваљева организује у овом граду 9. летњу школу српског језика и културе у термину од 17. јула до 27.августа 2010.године. Програм у трајању од 3 или 6 недеља креирали су и изводе млади и талентовани лингвисти са Филолошког факултета у Београду. Учесници летње школе имаће прилике да упознају Србију кроз неколико екскурзија, као и да посете Гучу и Еxит. Све додатне информације можете добити на Интернет страници www.srpskijezik.edu.rs

Додатна информација, српска електронска ревија »ОТАЏБИНА« коју припрема Удружење српских књижевника Словеније је на својој Интернет страници www.srpski-knjizevnici.org у рубрици – упознасјте СРПСКИ помаже младима учењу Српског језика. Учење ће бити омогућено и кроз саму поезију.