NAJLEPŠE TRI ZA BALKAN I EVROPSKU UNIJU LJUBLJANA 2020.

Dragi naši, nije mala stvar kada se ide na izbor Najlepše od najlepših. Da bi se došlo do imena najlepših žiri je radio profesionalno i odgovorno, a sve uz pravilnik organizatora i same kriterije takmičenja. Štaviše, ovo je prva godina kada su, po pravilima, organizatori umesto 3 člana žirija postavili 5 članova, a sve sa ciljem da budemo sigurni da je titula otišla u prave ruke.

Deseti godišnji međunarodni natječaj za MISS kulturnih društava Balkana i EU Ljubljana 2020 NAJLEPŠE OD NAJLEPŠIH MISS KD BALKANA I EU LJUBLJANA 2020. – MISS KD BALKANA I EU Ljubljana 2020.

Na izbor za miss pristiglo je 49 prijava iz sedam država. Informacije o izboru do javnosti su stizale putem naše javne objave, ali smo i direktno obavestili i 799 kulturnh društava po različitim državama Balkana i EU. Ovoga puta pristiglo je više prijava iz matice Srbije i Srpske. Naravno, sve devojke su lepe, te su kod izbora najlepše prevladale nijanse.

Dragi naši, obaveštavamo Vas da je žiri za tradicionalni izbor MISS kulturnih društava Balkana i EU zasedao dana 13.08.2020.godine, a obavljene su i dodatne konsultacije. Članovi žirija bili su: Igor Mitić, koji je ujedno bio i potpredsednik žirija, Dragana Stanković, David Tepić, Danijela Brajić i predsednica žirija mr Rajka Golić. Žiri je od 49 prijava (devet nepotpunih) iz sedam država izdvojio i u uži krug uvrstio: Sanju Jovičić (sa 2,3 hiljade fejsbuk lajkova), Kristinu Jović (sa 1,1 hiljadu lajkova) i Vanesu Ćelić (sa 2,1 hiljadu lajkova). Tačan poredak, od trećeg do prvog mjesta, lepotice će saznati od predsednice žirija na dan uručenja nagrada. Tekst i slike misica na elektronskom mediju Srpska dijaspora www.srpska-dijaspora.org otvoralo je 67.937 osoba. Hvala Vam na tome.

Sanja Jovičić

Kristina Jović

Vanesa Ćelić

 

Pripremio Igor Mitić predsednik SSDS