Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SLOVENAČKI PREDSEDNIČKI IZBORI 2017

VODSVO Socijalne stranke Srba Slovenije vodilo je intenzivne razvovore sa izaslanicima pojedinih kandidata za predsedničke izbore, koji se održavaju 22. oktobra i podrške jednom od njih, nismo bili u dovoljnoj meri zadovoljni razvojem samih razgovora i postignutim rezultatima
navedenih. Smatramo da smo bili politički korektni u postavljanju uslova koji se prvenstveno odnose na najveću 200.000 srpsku zajednicu u Sloveniji i njen nepriznati status nacionalne manjine. Neke od tema razgovora bilo je i pitanje izbrisanih, ljubljanskih štediša, pravednije i doslednije financiranje srpskih društava (udruženja), pitanje oko političke podrške izgradnji pravoslavnog hrama u Celju i slično. Uspeli smo da se usaglasimo po nekim od navedenih pitanja ali nismo zadovoljni suštinom i iz tog razloga pozvaćemo našu zajednicu da uzimajući u obzir navedeno izađe na izbore i svoj glas da po svom ličnom opredjeljenju.

Ono što možemo sa sigurnošću reći je odluka vodstva SSSS-a da ne podrži kandidata koga je predložio SMC gospođu Maju Makovec Brenčič.  DAKLE, POZIVAMO SVE NAŠE ČLANOVE, POČASNE ČLANOVE, SIMPATIZERE I PRIJATELJE, DA SVOJ GLAS NE DAJU KANDIDATU MIRE CERARA I NJEGOVE STRANKE. Na ovaj politički potez SSSS-a smo se odlučili isključivo zbog izuzetno loše politike aktuelne vlade Republike Slovenije na čelu sa Mirom Ceraraom, koja je štetna i neprijateljski nastrojena isključivo do srpske zajednice u Sloveniji i svih njenih građana. Čak suviše, nisu prihvatili ni našu delegaciju da razgovaramo, što još dodatno potvrđuje, da nisu ni za dialog, a kamoli šta drugo.

Mi u SSSS-u ostajemo dosledni politici pravde, prava i dostojanstva, vodeći se principima pravednijeg i boljeg života u Republici Sloveniji, ne samo za nas Srbe, nego za sve slovenačke državljane. Dakle, pravda i jednakost za sve. Nećemo biti deo one pokvarene političke elite ma kako i na kakav način nas pokušavali uvući u njihove pokvarene političke igre.

VODSTVO  SSSS-a

СЛОВЕНАЧКИ ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ 2017

ВОДСВО Социјалне странке Срба Словеније водило је интензивне развоворе са изасланицима појединих кандидата за председничке изборе, који се одржавају 22. октобра и подршке једном од њих, нисмо били у довољној мери задовољни развојем самих разговора и постигнутим резултатима
наведених. Сматрамо да смо били политички коректни у постављању услова који се првенствено односе на највећу 200.000 српску заједницу у Словенији и њен непризнати статус националне мањине. Неке од тема разговора било је и питање избрисаних, љубљанских штедиша, праведније и доследније финанцирање српских друштава (удружења), питање око политичке подршке изградњи православног храма у Цељу и слично. Успели смо да се усагласимо по неким од наведених питања али нисмо задовољни суштином и из тог разлога позваћемо нашу заједницу да узимајући у обзир наведено изађе на изборе и свој глас да по свом личном опредјељењу.

Оно што можемо са сигурношћу рећи је одлука водства СССС-а да не подржи кандидата кога је предложио СМЦ госпођу Мају Маковец Бренчич.  ДАКЛЕ, ПОЗИВАМО СВЕ НАШЕ ЧЛАНОВЕ, ПОЧАСНЕ ЧЛАНОВЕ, СИМПАТИЗЕРЕ И ПРИЈАТЕЉЕ, ДА СВОЈ ГЛАС НЕ ДАЈУ КАНДИДАТУ МИРЕ ЦЕРАРА И ЊЕГОВЕ СТРАНКЕ. На овај политички потез СССС-а смо се одлучили искључиво због изузетно лоше политике актуелне владе Републике Словеније на челу са Миром Церараом, која је штетна и непријатељски настројена искључиво до српске заједнице у Словенији и свих њених грађана. Чак сувише, нису прихватили ни нашу делегацију да разговарамо, што још додатно потврђује, да нису ни за диалог, а камоли шта друго.

Ми у СССС-у остајемо доследни политици правде, права и достојанства, водећи се принципима праведнијег и бољег живота у Републици Словенији, не само за нас Србе, него за све словеначке држављане. Дакле, правда и једнакост за све. Нећемо бити део оне покварене политичке елите ма како и на какав начин нас покушавали увући у њихове покварене политичке игре.

ВОДСТВО  СССС-а