Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SNV: Izjave Tadića i Šutanovca samo podstiču NATO agresiju i upotrtebu oružane sile prema golorukom srpskom narodu!!!

SRPSKO NACIONALNO VEĆE SEVERNOG KOSOVA I METOHIJE

S  A  O  P  Š  T  E  N J  E

Ničim izazvan oružani napad na goloruke Srbe na administrativnom prelazu Jarinje, fašisoidni je čin američkih i nemačkih pripadnika NATO saveza. Zajedno s EULEKS–om, NATO ima ulogu vojnog servisa albanskih separatista i snažne oružane potpore da se, na teritoriji Srbije, progonom preostalih kosmetskih Srba utemelji kriminalna država albanskih terorista, američkih i NATO saveznika tokom bombardovanja 1999. godine i Hitlerovih uzdanica na Kosovu u Drugom svetskom ratu.

Uz fašisoidno obojeno ubilačko sladostrašće, američki i nemački vojnici, bojevom municijom pucali su ne samo na učesnike mirnog protesta na barikadama, već i na vozila hitne pomoći s teško ranjenim Srbima, kao i na medicinske radnike koji su ranjenicima pritekli u pomoć.
NATO je na Jarinju počinio zločin nad Srbima, a reakcija srpskog državnog vrha, koji goloruke učesnike mirnog protesta na barikadama, po narudžbini sa Zapada, poziva na „uzdržanost”, gruba je, neodrživa i po Srbe vrlo štetna zamena teza.
Posle takvog, neodrživog oglašavanja predsednika Srbije povodom oružanog napada američkih i nemačkih vojnika na Srbe na Jarinju, Vlada Nemačke je odmah pribegla još otvorenijoj i grubljoj zameni teza i besramno saopštila da „upotreba sile protiv vojnika KFOR-a, od strane srpskih ekstremista, nije prihvatljiva i da Beograd mora da uputi jasne reči onima koji snose odgovornost za izbijanje nasilja”. Beograd je to i učinio, ali je te „jasne reči” pogrešno, odnosno naopako adresirao, tako da je poziv na uzdržanost upućen Srbima–žrtvama nasilja, umesto američkim i nemačkim vojnicima koji su bojevom municijom pucali na učesnike mirnog protesta i teško ranili sedmoricu Srba.
Osokoljena izjavom predsednika Tadića, jednako kao i Vlada Nemačke, reagovala je i Evropska Unija, koja je „osudila nasilje prema pripadnicima međunarodne zajednice na severu Kosova”, tako da su žrtve oružanog nasilja američkih i nemačkih vojnika bezočno imenovane kao–nasilnici.
Rušenje barikada i oružani napad na Srbe na Jarinju usledili su samo dan posle izjave ministra odbrane Dragana Šutanovca da „međunarodnim snagama treba omogućiti kretanje čitavom pokrajinom”, a odmah posle oružanog ataka na Srbe EU saopštava da „barikade ograničavaju slobodu kretanja i moraju biti uklonjene”. U svakom slučaju, mnogo sličnosti u izjavama srpskih i zvaničnika Zapada, kojima mnogi stavovi Beograda služe kao alibi za antisrpske akcije na Kosovu i Metohiji.

Kosovska Mitrovica, 28. 09. 2011.

PREDSEDNIK SRPSKOG NACIONALNOG VEĆA SEVERNOG KOSOVA I METOHIJE
DR. MILAN IVANOVIĆ